Születésnap

2023. január 16.

Ma 5 éve tartotta első összejövetelét az a 12 ember, akik megalakították az IT-Seniors Szellemi Dolgozók Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetét.

Az immár 56 fős tagság elsősorban szellemi foglalkozásúakból áll. Átlagosan tagjaink mintegy 20%-a dolgozik, főként határozatlan ideig tartó megbízással.

A különböző szakképzettségű mérnöki, a könyvelői és az adminisztratív, titkársági munka végzése mellett ma már vállalunk fordítást, projektvezetést, és ingatlanértékesítő ügynöki tevékenységet is. Informatikusaink a hardver- és a szoftverfejlesztés, valamint a biztonsági megoldások, szabályzatok kidolgozása, a tesztelés és a felhőszolgáltatás területén egyaránt otthon vannak.

A tagjaink vagyoni hozzájárulásából származó alaptőkénk az alapításkori mértékhez képest duplájára nőtt, és jelenleg 1.239.000 forint. Az első év 1,5 milliós árbevétele után a következő évben már elértük a 30 milliót, és azóta is folyamatosan növekedve 2022-ben 52,9 millió forint nettó árbevételt könyvelhettünk el, amelyből mintegy 20 millió forint került tagjaink között kiosztásra. A nyereségből a második évtől kezdve minden évben az egyéni vagyoni hozzájárulások 3-6-szorosát elérő osztalék kifizetését szavazta meg a szövetkezet közgyűlése.

Szövetkezetünk a sikeres első öt év után 2023. februárban tisztújító közgyűlést tart.