Rólunk

A szövetkezet tevékenységi körei

Az IT-Seniors Szellemi Dolgozók Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezete 2018. áprilisban került bejegyzésre 12 fő alapító taggal. Létszámunk 2022. augusztusban 47 fő. 2018-ban a működésünk első kilenc hónapjának árbevétele éppen hogy meghaladta az 1 millió forintot, a 2019-es nettó árbevételünk mintegy 30 millió forint volt, míg 2020-ban átléptük a 35 millió forintos határt. 2021-ben a szövetkezet szerződésekből befolyt nettó árbevétele 38,9 millió forint volt, 12,5%-kal magasabb az előző évinél. A tagok részesedése a bevételből 20%-kal haladta meg az előző évi juttatás mértékét. 2021-ben a tagság mintegy fele részesült valamilyen jogcímen díjazásban. Átlagosan a létszám 20%-a dolgozik folyamatosan.

Szövetkezetünk a piac, a közszféra, a nonprofit és civil szervezetek, egészségügyi intézmények, sportegyesületek, társasházak és magánszemélyek számára egyedi vagy keretszerződés alapján fő- és melléktevékenységei keretében biztosít szellemi tevékenységet igénylő szolgáltatásokat távolból vagy kihelyezett munkaerő révén elsősorban az alábbi területeken:

  • adminisztratív-irodai (szövegszerkesztés, ügyviteli feladatok ellátása);
  • internethasználat (weblapkészítés, webhosting, domain-név szolgáltatás, applikáció készítés, oktatás);
  • informatikai (rendszertervezés, tesztelés, biztonságvizsgálat, konfiguráció-összeállítás és -vizsgálat, felhőszolgáltatás, oktatás, szakmai tanácsadás, projektmenedzselés);
  • adatvédelmi (GDPR);
  • Európai és hazai pályázatfigyelés és -írás, projekttervezés és -menedzselés;
  • ügyfélkapcsolati feladatok, call-center, sajtófigyelés;
  • minden egyéb: környezetvédelmi, építészeti, gépészeti, villamosmérnöki stb. szakértés és az ezek körébe tartozó munkák ellátása.

Az általunk vállalt munkák részletesen:https://itseniors.hu/munkaerot-ajanlunk/

Szövetkezetünk olyan szellemi munkákra specializálódik, amelyek többsége lakóhelytől, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül, a távolból is végezhető.
Tagjaink a hosszú évek alatt megszerzett munkatapasztalatukat, szakmai tudásukat és munkamoráljukat tudják felajánlani az őket foglalkoztató munkáltatóknak.

A nyugdíjas szövetkezet megbízása előnyös a nyugdíjasokat foglalkoztató cégek és hivatalok számára is, mert a szolgáltatás díja költségként számolható el, megszabadulnak a foglalkoztatottakkal kapcsolatos adminisztrációtól, valamint a bérre rárakódó közterhektől.

2022. augusztustól kedvező feltételeket ajánlunk az addig KATA szerint adózó nyugdíjas vállalkozóknak. A szövetkezet köti helyettük a szerződést, és a munka ellenértéke után kizárólag csak a 15% személyi jövedelemadót kell megfizetni, más adó és járulék a jövedelmet nem terheli. Évi 4 millió forint alatti bevétel esetén az adózási kötelezettség nem haladja meg az eddigi befizetett havi 50.000 forintot. (Akik 75.000 forintot fizettek havonta, azoknál természetszerűeg évi 6 millió forint bevételig nem haladja meg az eddigi kötelezettséget.)

Mi összekötjük a nyugdíjuk kiegészítése érdekében dolgozni kívánó nyugdíjas munkavállalókat azokkal a cégekkel, hivatalokkal, akiknek tapasztalt munkaerőre van szükségük.

dr. Dedinszky Ferenc
az IT-Seniors Szellemi Dolgozók
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezete
igazgatóságának elnöke