Az érdeklődő cégeknek, hivataloknak

  • Az IT-Seniors Szellemi Dolgozók Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezete a nyugdíjasok foglalkoztatására törvényes, költséghatékony és rugalmas lehetőséget, valamint biztonságot nyújt a munkaerőpiaci válság okozta helyzet enyhítésére.

    Felmérések alapján a nyugdíjas korúak 40 %-a szívesen csatlakozna egy szövetkezethez, amelynek tagjaként a nyugdíja megtartása mellett vállalhatna munkát.

  • A munkaerőhiánnyal küzdő cégeknek nem kell külön hirdetésben keresni és kiválasztani a legalkalmasabbnak tekintett munkavállalót, hanem az adott feladatkör elvégzésére a közérdekű nyugdíjas szövetkezettel köthet szerződést. Ezzel biztosítottá válik a feladat magas színvonalú elvégzése, mert a munka teljeskörű és magas színvonalú elvégzését a szövetkezet szerződésben vállalja.

  • A szövetkezeti foglalkoztatás arra is megoldást nyújt, hogy a cég vagy hivatal a korábbi alkalmazottait reintegrálja, akár részmunkaidőben, vagy a most nyugdíjba készülő alkalmazottait tovább foglalkoztassa, megszabadulva az új kolléga kiválasztásának, betanításának hosszadalmas eljárásától.

    Amennyiben a közérdekű nyugdíjas szövetkezet által a feladat elvégzésére delegált nyugdíjas munkájával a cég vagy hivatal elégedett, kérheti annak hosszabb távú “kihelyezését”. A kihelyezett nyugdíjas esetében a cég közvetlenül határozhatja meg a nyugdíjas feladatait, a munkavégzése helyét és időbeosztását, ugyanúgy, mint saját dolgozói esetében. A közérdekű nyugdíjas szövetkezet ebben a munkakapcsolatban a törvény által kötelezően előírt pihenőidők betartását ellenőrzi, illetve a nyugdíjasnak a munkáért járó díjazást fizeti. Amennyiben a feladatra kiválasztott személy munkájával a cég vagy hivatal nincs megelégedve, azonnal hatállyal kérheti a szövetkezettől másik nyugdíjas dolgozó delegálását.